Webshop » Componenten » Harddisk » Harddisk Extern

Harddisk Extern

Een harde schijf kun je inbouwen of los naast de pc zetten. Externe harde schijven kun je makkelijk meenemen. Zo heb je genoeg ruimte voor al je documenten, foto’s, muziek en films.

Kan ik beter voor een externe of voor een interne harde schijf kiezen?"
Dat ligt erg aan hoe je hem gaat gebruiken. Een externe harde schijf is makkelijk aan te sluiten en weer los te koppelen, plus je neemt hem makkelijk ergens mee naar toe om weer ergens anders aan te sluiten. Een interne harde schijf is meestal iets goedkoper maar die moet je wel zelf in je computer inbouwen.

"Wat voor aansluiting moet mijn harde schijf hebben?"

Voor een externe harde schijf is usb de huidige standaard. Usb 2.0 wordt nog het meest gebruikt, maar er zijn ook al harde schijven op de markt met usb 3.0. Die zouden zo'n zes keer sneller moeten werken. Voor een interne harde schijf is sata de huidige standaard. Sata 3 Gb/s wordt het meest gebruikt, maar er zijn ook al harde schijven op de markt met sata 6 Gb/s. Deze zouden dubbel zo snel moeten werken.

"Wat voor capaciteit moet mijn harde schijf hebben?”

Ook dat hangt af van hoe je de harde schijf gaat gebruiken. Ga je bijvoorbeeld veel grote bestanden opslaan zoals films en foto's, dan is een opslagcapaciteit van minimaal 1 TB (terabyte) aan te raden. Voor bestanden die wat minder opslagruimte nodig hebben zoals e-mails, teksten en kantoordocumenten, kun je op zich met 500 GB (gigabyte) uit de voeten.


Webshop gemaakt met EasyWebshop